Email: toneelscholenfestival.twk@gmail..com


RICHAAR DEUZIÈME MODDERFOKKER

Masterproef van Scott Reniers

©Johan Pijpops

Chers spectateurs,  

Richaar gaf geen gehoor, nooit in zijn leven, maar vanavond moet hij u wel audiëntie geven. Uw roep, als groep, om hem, een doodgewone vent, ovationeel op ‘t voortoneel te halen, heeft gewerkt. Hoe kan echter een man lijk hij verschijnen, voor een vorstelijk publiek, terwijl de taal waarmee hij als Koning commandeerde hem nog steeds bestorven in de mond ligt? 

En toch, het kan, verleen mij uw verbeelding: een pop van sneeuw die nameloos aan ‘t smelten is in Bolingbroke, z’n schitterende zon. Een vorst die voor de rol van worm geen woorden vindt en zijn verhaal te grabbel wil gooien in uw stoffig dranklokaal. 

Op de klanken van Tom Lanoye’s legendarische ‘Ten Oorlog’, laat Richaar Deuzième u alle hoeken en gaten van de Nederlandse taal zien. Komt dus en vergeet hem van u leven niet. Gun deze vorst nog een klein moment om zijn laatste meesterwerkje te declameren. Richaar is zo moe, het liefst ging hij meteen. Maar doodgaan mag hij niet… Want als hij sterft dan laat hij zijn liefste taal moederziel alleen.

Naar ‘Ten Oorlog’ van Tom Lanoye en Luk Perceval

CREDITS

Bewerking en spel: Scott Reniers

Begeleiding en coaching: Tom van Dyck en advies van Tom Lanoye

Foto promobeeld: Zjuul Devens

Met dank aan: Tom van Dyck, Tom Lanoye, Peter Kolpa, de gehele drama-opleiding en team productie/ techniek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Louise van den Eede, Zjuul Devens, Carine van Gerven, Wim Opbrouck, Jan Decleir, Els Dottermans, Kyoko Scholiers, Ariane van Vliet, Luk Perceval, Christian Row en de Gemeente Pelt.

Duur 1u10

————————————————————————————-

Donderdag 5 september // 20u // RITCS