Email: toneelscholenfestival.twk@gmail..com


LINKSE GAATJES

Masterproef van Sophie Anna Veelenturf

S. is een linkse trut, een Becky, een lief DeMorgen-meisje. Ze drinkt haar koffie met havermelk en koopt alleen haar ondergoed nieuw. En ze houdt van daten. “Blijf swipen, zo leren we je smaak kennen!” Maar wat als je rechts per ongeluk niet naar links swipet, maar naar rechts? Swipet rechts, links altijd naar links? Soms is links en rechts toch een match, en S. ontmoet A., B., en C.

Ik wil je zo hard doen wanneer we niet overeenkomen.

Wil je in mijn mond spugen?

Je hebt gelijk dat je me naar rechts hebt geswiped.

Je hebt gelijk dat ik soms een beetje fel ben.

Je kent me eigenlijk al door en door.

Daarom mis ik je ook zo hard.

S. had een date burn-out en besloot haar leven te beteren en de wereld te depolariseren. Ze is namelijk een heel goed mens. Ze nam veertien interviews af, kwam kletsen op de zetel bij ‘de rechtse man’ in zijn vele soorten en maten: van vissers tot politici tot mariniers. Ze ontdekte dat vrouwen soms ook rechts zijn (zij vonden de Barbie film wel goed gelukt). Ze dronk thee met politieke Romeo en Julia’s in Nederland en België en sprak over hartzeer met gepolariseerde exen. En ze sprak ook zichzelf.

“Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen. En wie zegt dat ik een kussen wil delen? Ik wil mijn eigen fucking kussen.”

Deze voorstelling bevat zeer expliciet taalgebruik dat seksistisch, racistisch en mysogyn opgevat kan worden en verwijst naar seksueel grensoverschrijdend gedrag.

CREDITS

Spel, concept en tekst: Sophie Anna Veelenturf

Mentoren: Kristien De Proost & Thomas Bellinck

Regie: Doris de Vries

Muzikale & spelcoaching: Valentina Tóth

Dramaturgie: Remi Cosijn & Doris de Vries

Productionele ondersteuning: Remi Cosijn

Beeld: Charlotte Jodogne

(Beeld)technisch en auditieve ondersteuning: Maaike Jaspers, Charlotte Jodogne

Foto’s: Juliette de Groot

Eindcoaching: Maria Zandvliet, Jarne Van Loon, Pepijn Huysman

Techniek: Bent Dujardin

Met speciale dank aan: Marielle, Willem Jan, Sien, Thomas, Lars, Katrien, Erik, Marijn, Mon, Karim & de andere geïnterviewden.

Daarnaast ook dank aan: KASK en Conservatorium Gent, VIERNULVIER, De Kazematten, Gouvernement, CAMPO, laGeste, Elias Degruyter, Lara Staal, Martha Balthazar, Frederik Le Roy, Bardia Mohammad, Valerie Desmet, Sjoerd Koolma, Warre Simons, Jaïr Stranders, Luanda Casella, kunstencentrum BUDA & medestudenten.

met steun van De Auteurs

Duur 1u30

————————————————————————————-

Zaterdag 31 augustus // 14u // Kunsthumaniora