Email: toneelscholenfestival.twk@gmail..com


DE SONT OF MJOESIK

Masterproef van Maria Zandvliet

Maria hunkert naar een leven als in The Sound of Music (1965), de internationale blockbuster over een ongeremde non, ook genaamd Maria, die de gouvernante wordt van de familie von Trapp. Om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van dat leven probeert ze de film integraal na te spelen. Maria zingt ieder lied, ze beklimt iedere berg. Maria omarmt Maria en laat haar nooit meer los.

De Sont of Mjoezik is een duet tussen een jonge vrouw en het witte doek, tussen een aspirant-actrice en de personages die haar vormden. Balancerend op de rand van een hoopvolle jeugd en een veelbelovende toekomst probeert ze te zijn wat ze ooit had ingebeeld te zullen worden. Maar terwijl ze zichzelf regisseert tot perfectie, verandert haar lichaam. Ze groeit, maar het witte doek groeit niet mee. 

CREDITS

Creatie, spel: Maria Zandvliet

Eindregie: Marieke Schraepen 

Mentor: Willem de Wolf, Bauke Lievens

Lichtontwerp: Dirk De Hooghe 

Techniek: Lene Maesen 

Edit: Sebald van der Waal 

Dank aan: hetpaleis, KASK en Conservatorium, Fleur Perneel, Sjoerd Koolma, Lenny Sprenger, Timo van Sark, Lyckle de Jong

Duur 1u05

————————————————————————————-

Dinsdag 3 september // 14u // BRONKS