Email: toneelscholenfestival.twk@gmail..com


AGE OF PANIC

Masterproef van Timon Kouloumpis (Master Conservatorium Antwerpen), Mona Lahousse (Master Conservatorium Antwerpen), Kes Bakker (Bachelor KASK) & Jef Uyttenhove (Toneelacademie Maastricht)

©Johan Pijpops
©Johan Pijpops

Zondag. 

Laetitia, reporter voor het journaal, doet verslag van de grootste politieke veldslag die het land de afgelopen jaren heeft gezien. Midden in deze chaos wil Vincent, haar ex-man, onaangekondigd hun twee jonge dochters zien. Het is een manische dag: een moeder en een vader verwikkeld in een voogdijstrijd, twee onrustige dochters, een onbeholpen babysitter, een behoeftig nieuw vriendje en een land in tweeën gedeeld.

AGE OF PANIC, naar de gelijknamige film (2013) van Justine Triet, is een verhaal over hoe wij als mens en maatschappij steeds verder van elkaar weggroeien. Hoe polarisatie ervoor zorgt dat we enkel nog naast elkaar en niet met elkaar spreken. Een verhaal waarin schuld en onschuld, waarheid en leugen, goed en fout elkaar steeds uitdagen. Maken we een onderscheid tussen iemands intentie en het resultaat?

Deze voorstelling is een samenwerking tussen drie verschillende toneelscholen: Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Timon Kouloumpis & Mona Lahousse), KASK & Conservatorium Gent (Kes Bakker) en Toneelacademie Maastricht (Jef Uyttenhove).

CREDITS

VAN EN MET    Kes Bakker, Timon Kouloumpis, Mona Lahousse, Jef Uyttenhove

MUZIEK                               Orlan Ghekiere

COACHING            Jesse Vandamme

LICHTONTWERP Joaquin De Rycke, Zaza Dupont

TECHNIEK                 Ine Roeder

MET DANK AAN             Louise Van den Eede, Bauke Lievens, Simon De Winne, Zuidpool, TG Stan,           de Roovers, Monty

MET DE STEUN VAN  Koninklijk Conservatorium Antwerpen, KASK & Conservatorium Gent, Toneelacademie Maastricht

Duur 1u

————————————————————————————-

Dinsdag 3 september // 17u // RITCS