Email: toneelscholenfestival.twk@gmail..com


S T E E G // S T O N E R

Helder Onkelinx

Well, we stick our fingers in the ground Heave and turn the world around Smoke is blacking out the sun At night I pray and clean my gun The cracked bell rings and the ghost bird sings And the gods go begging here So just open fire when you hit the shore All is fair in love and war Hoist that rag! Tom A. Waits

Iedere nacht kruipt een mist de bossen uit, de velden over en treedt hij in het licht van de maan. Hij danst, laat haar licht op zijn lichaam vallen, flirt ermee. Hij vraagt aan de maan: “Please oh, please, won’t you take my hand?” Hij kruipt de heuvel op, omringt het dorpje, valt de straten binnen, slokt de huizen op. Eenmaal hij de heuvel geworden is, klaagt hij: “Why oh, why oh, why won’t you take my dance?” In die mist ligt een dorpje en in dat dorpje speelt dit verhaal zich af. Bij het vallen van de nacht worden de deuren vergrendeld. Men leeft er achter gordijnen en luiken. Men verbergt de ogen voor de maan, de dromen voor de mist, dooft de kaarsen en zegt: “You know what to do when the baby cries.”

S T E E G // S T O N E R gaat over de schaduw die je achtervolgt. Over het monster onder je bed. Het gaat over het kind in de waterput. Soms kan wat geweest is, nog niet voorbij zijn

Duur 0u45

20u 3/9/2023 OPEK