Email: toneelscholenfestival.twk@gmail..com


The Author’s Notes

Emma Van Ammel

Twee jonge vrouwen navigeren zich als schrijvers en vertellers in een online community. Fanfiction, fictie geschreven door fans van een origineel werk, wordt hun uitlaatklep en veilige thuishaven. Een plaats waar seksuele driften zonder grenzen geuit kunnen worden in proza. Maar hoe ver kunnen ze hierin gaan? Hoe geïsoleerd is het schrijversbestaan nog als je het constant deelt met iemand anders? Hoe gescheiden blijft de online wereld van de analoge? Of is er wel een opdeling te maken? The Author’s Notes is een verhaal over schrijven als verlangen, over het verlangen om te schrijven en over het wonderlijke bestaan van fanfiction. “I think we deserve a soft epilogue, my love.” – nikka ursula, seventy years of sleep #4 (Captain America Fanfiction)

Content warning: seksueel geweld en verkrachting

CREDITS
Concept: Emma Van Ammel Tekst: Emma Van Ammel Spel: Marijke Claes en Emma Van Ammel Dramaturgie: Lena Vercauteren Techniek: Ellen De Mul, Symen Gilles en Bernd Schotanus Beeld: Malique Fye Mentoren: Simon Baetens en Wannes Gyselinck Met dank aan: Frederik Le Roy, Maaike de Baerdemaeker, Myrthe Van Ammel, Campo Victoria, De Kazematten en mijn mede dramastudenten.

Duur 0u45

17u 3/9/2023 COMENIUS