Email: toneelscholenfestival.twk@gmail..com


WEST

Dante Dubois

Twee broers. Uit elkaar gegroeid maar aan elkaar vastgeketend. Totterdood. De ene ruig, de ander sensitiever. Something is rotten in this family. Vader ergens verloren in de woestijn, moeder even op reis. De eenheid van het broederschap bestaat bij gratie van het verschil. Langzaam aan gaan ze in echter elkaar op, gommen de verschillen zich uit, worden ze inwisselbaar. De ene neemt letterlijk de rol van de andere op. Praat zich naar boven. Terwijl de andere, die hoger vliegen wou, valt. Een tergend traag neerdalen richting hel is hun beider deel. Until they don’t give a fucking shit anymore. Plots staat de oermoeder daar, ongevraagd. Dan gaan de poppen pas goed aan het dansen…. Een Beckett à l’Américaine of een verveelde Tsjechov in de onmetelijke Amerikaanse vlakte? Hoe verhouden wij Belgen ons tot die brok Americana?

CREDITS

Lee: Gitan Eeckhout Austin: Dante Dubois Sal: Ellen Vervaet Mom: Suzanne Ceulemans Begeleiding door Stef De Paepe Bewerking van het stuk “True West” van Sam Shepard door Stef de Paepe, Majd Hanon en Dante Dubois

Duur 1u15

18u 2/9/2023 OPEK