Categories
Uncategorized

TWO PEASANTS LOOKING UP

In Two Peasants Looking Up betreden twee figuren een lege ruimte. Ze fluiten, voorspellen, tasten af, schuifelen en schoorvoeten. Ze beschutten elkaar op een plek waarin van alles naar beneden lijkt te vallen. Is de zwaartekracht er soms krankzinnig geworden? 
Het onderzoek liet zich inspireren door enkele (niet wetenschappelijke) getuigenissen over meteorietinvallen in de late middeleeuwen in Engeland. Meteorietstudies kwamen pas op gang begin jaren 1800. Daarvoor werden meteorietinvallen als studie-onwaardig beschouwd. Ze werden namelijk vooral gezien door mensen die buiten werkten. 

Masterproef van: Senne Vanderschelden

Van en met: Laurens Aneca, Marius Lefever & Senne Vanderschelden

Duur: 60 min

Waar en wanneer? NTGent Arca, 10 september 2022 om 16u

Tickets: https://eventix.shop/9n7u7beg