Categories
Uncategorized

TRISTIS

In Tristis opent zich een wereld waarin een veelvoud aan levende lichamen een weg zoeken in hun lusten en verlangens. Maskers worden opgezet. Gezichten vervagen. Vervormingen worden tentoongesteld. Stemloze figuren vertellen het (innerlijk) geweld dat hen wordt aangedaan ; het monster is niet de beul maar degene die het geweld ondergaat. Dient het masker als bescherming of als tweede opperhuid die mee ademt? Herkennen we de mens of is die enkel te reduceren tot een hoopje vlees? Ze haalden hun inspiratie bij ‘Tuin der lusten’ van Jheronimus Bosch en zette dit om in taferelen en figuren die buiten de norm vallen. Hoofd thematieken die tijdens de creatie aan bod kwamen zijn gender, geweld, transgressie en seksualiteit.

Masterproef van: Ferenc Balcaen

Met: Ferenc Balcaen,Ellen Sterckx, Marie-Christine Verheyen en Pepijn Vandelanotte, Ruben Bongaerts, Remco Wuyts, Lars Uten, Kito Kotsuane, Zazie Bakos, Rint Mennes, Dirk Verstock, Bart Capelle, Renee Goethijn

Duur: 60 min

Waar en wanneer? NTGent Arca, 7 september 2022 om 21u

Tickets: https://eventix.shop/9n7u7beg