Categories
RITCS BRUSSEL

SCHIET EERST DE VROUWEN NEER

Schiet eerst de vrouwen neer. Zo luidt het advies van Interpol aan Europese anti-terreur-brigades.  ‘Het zwakke geslacht’ blijkt tegelijk het dodelijkste.  Ik ben geen uitzondering.  Ik ben niet ongesteld.  Dit is geen evolutionaire terugslag.  Mijn lichaamsbeharing is gemiddeld. Mijn intelligentie ook.  Ik probeer geen ander geslacht te zijn.   Ik heb geen genetische afwijkingen. Ik val op mannen.  Ik hou van make up. En jurken. En babyblauw.  Ik probeer hier niemands aandacht mee te trekken.  Dit is ook geen wraakactie. Ik heb ook geen kinderen die ik wat kan aandoen.  Het is niet persoonlijk.   Een vrouw staat klaar om te vertrekken. Eerst moet er een keuze gemaakt worden.  Wil ze een Ophelia of een Medea zijn?  Maar als verdrinken in een rivier of je kinderen vermoorden geen optie is, Hoe moet dat dan? 

Masterproef van Axelle Verkempinck

Met: Axelle Verkempinck (spel) + Marjolien Cuypers (techniek/spel)

Concept/Spel/Scenografie: Axelle Verkempinck

Techniek/ Grimmage/Scenografie: Marjolien Cuypers

Productie: Eléonore de Graaf en Sebastiaan Kruk

Coaching: Haider Al Timimi 

Coaching dramaturgie: Bart Capelle 

Coaching techniek: Thomas Stevens

Foto’s: Véronique Bruyneel

Met dank aan: Dirk Verstockt, Sanja Mitrovic, Hendrik De Smedt, Harry Cole, Vicky Vermoezen, Lukas Vanhoutte en Theater Antigone

Duur: 60 min 

Waar en wanneer? Conservatorium Zwarte Zaal, 27 augustus om 16u en 20u

RITCS Regie