Categories
Uncategorized

MATER

Mater is een ritueel, geleid door zeven vrouwen, die zich met vijf verhalen manoeuvreren door verleden en heden, en zich een alternatieve toekomst voorstellen. Ze verkennen hun angsten én de angsten die de maatschappij heeft voor hen, het vrouwelijke, het natuurlijke en het chaotische. Een ‘taking back the night’ waar het koor ook dient als decor, waar verbeelding ook waarheid is, waar de vrouwelijke personages geen damsels in distress zijn, maar causes for distress. Mater is een speelse ode aan het duistere van de vrouw, het verborgene, het ingehoudene, hetgeen wat onvermijdelijk en op hysterische wijze de kop opsteekt; aan verandering.

Masterproef van: Femke Van der Steen

Van en met: Femke Van der Steen, Brenda Corijn, Joelle Francis, Zita Windey, Paloma Timmerman Neira, Kato Van Ermen, Lore Verhoeven

Duur: 90 min

Waar en wanneer? NTGent Arca, 9 september 2022 om 17u

Tickets: https://eventix.shop/9n7u7beg