Categories
Uncategorized

GUILTY OF LOVE

In Guilty of Love storten Marie en Sophia zich samen met Mats Vandroogenbroeck op de overvloed van seksueel geweld in onze culturele verbeelding. Vooral het motief van de dode verkrachte vrouw blijft opduiken: als wensbeeld, als monster, als offer. In voortdurend wisselende rollen proberen de spelers grip te krijgen op de hardnekkigheid van dit beeld. Populaire verbeeldingen kruisen elkaar. Een getuigenis botst op soapdialogen en nagespeelde YouTubefilmpjes, in de zoektocht naar een eigenzinnige taal die de clich├ęs van dit thema overstijgt. Op het snijpunt van romantiek en geweld banen de spelers zich een weg door een culturele obsessie. Opgelet: deze voorstelling behandelt expliciet seksueel geweld Heb je nood aan een gesprek? Met vragen over geweld en misbruik kan je terecht bij de professionele hulplijn 1712. Bel 1712 of bezoek www.1712.be. 

Masterproef van: Marie Schraepen & Sophia Bauer

Met: Marie Schraepen, Sophia Bauer en Mats Vandroogenbroeck

Duur: 70 min

Beeld: Johan Pijpops

Waar en wanneer? NTGent Arca, 11 september 2022 om 18u

Tickets: https://eventix.shop/9n7u7beg